Kokous- ja retkiruokailuja

Vaihtoehtoja kokous- ja retkilounaiksi, kahvihetkiksi, aamupaloiksi.

Keittolounaita - käteviä myös omatoimilounastajille. Suositukset sesongeille, mutta monia voi nauttia useampanakin vuodenaikana. Keittojen lisäkkeenä itsetehdyt leivät, levite, maito ja vesi

Talvisesonki:
Hernekeitto paikallisella savulihalla
Kermainen lohikeitto/madekeitto
Intialainen mausteinen linssipata dal (lihaversiossa esim. lammasta)
Maa-artisokkakeitto
Makkara/lihakeitto
Viikinkikylässä keittelemässä
Kevätsesonki:
Nokkoskeitto/muu villiyrttikeitto + luomukananmunamuna
Makkara/lihakeitto
Kermainen korvasienikeitto
Lohiseljanka
Kultainen kasvissosekeitto

Kesäsesonki:
Kesäkeitto uusista perunoista
Siikakeitto
Varhaiskaalipata (myös lihalla)
Creme Nignon
Makkara/lihakeitto
Itämainen broilerkeitto

Syyssesonki:
Punajuuricappuccino
Rehevä sadonkorjuun maalaiskeitto + kauden liha haluttaessa
Omenainen maa-artisokkakeitto
Lammas-kaalipata
Makkara/lihakeitto

 

Muita lounasvaihtoehtoja:

Erittäin suosittu ja pidetty:
Lähilammaslihapullat, perunamuusi, metsäsienikastike, kauden vihersalaatti, puolukkasurvos; kasvisvaihtoehtona härkäpapu-hamppupihvit

Tulen ääressä:
Loimulohi, keitetyt perunat, kauden vihersalaatti, kermaviilikastike (uunilohi jos sää tai sijainti ei salli ulkopaistoa)

Vanhaan malliin:Syksyllä 2010 nuotioruokaa 4-h leiriläisten kanssa tekemässä
Perinnepadan Wanhan ajan ryynimakkara, perunalisäke, sinappi, kuusenkerkkähilloke, puolukkasurvos, kaalisalaatti

Makkara suoraan leivinuunista

Kevyemmin kesällä:
Villivihannes-sienipasta, kauden vihersalaatti (pastoista aina toiveiden mukaiset versiotkin)

Kasvissyöjä kiittää:Rauhansuun luomutilan timjami-hernepihvit, valkosipulimajoneesi, peruna- tai ohralisäke, sienikastike, kauden vihersalaatti
Tukevampaa lähiruokaa:
Lähilammaslasagne, kauden vihersalaatti

Kevään kunkut:
Villivihanneksilla täytetyt juuriruisleipä- tai kakkohampurilaiset lähilammas- tai papupihveillä, kuusenkerkkämajoneesilla
Nokkoskrepit feta-villisalaattitäytteellä

Huom! Kaikkiin annoksiin voidaan liittää jälkiruoka - suosin kauden marja-ja hedelmäjälkiruokia.

Aamiaiset ja kahvittelut


Perusaamiainen:
puuro, hillo tai mehukeitto, maito, leipä, tomaatti, kurkku, juusto, leikkele, kahvi, tee, mehu


Perinnepadan rehevä retkiaamiainen:
pitkään haudutettu ohrapuuro, kauden marjalisäke, luomumysli, jogurtti, sämpylät, karjalanpiirakka, munavoi, paikallinen leikkele, kotijuusto, kasviksia, kauden makea leivonnainen tai toiveen mukainen, kahvi, tee, mehu tai villiyrttisima

 Kahvin kera:

-kahvi, tee, kinkku- tai juustosämpylä, pieni makea leivonnainen
-kahvi, tee, suolainen piirakka
-kahvi, tee, marjatäytekakkuKaikki kuorokaveri Pauliinan pikku-Eeron ristiäispäivän kakut
-kahvi, tee, mehu tai villiyrttisima, grillimakkara, kinkku- tai juustosämpylä, pieni makea leivonnainen
-kahvi, tee, mehu tai villiyrttisima, lammaspasteija, sienipiirakka, marjatäytekakku, karpalomacaron