Juhlaruokailuja

Juhlaruokailut ja -kahvitukset

Kuvasivulta varmaan huomasitkin, että olen innokas kakkuleipuri, mutta teen myös kokonaisia juhlamenuja. Tässä joitain esimerkkejä valmistetuista tai valmistukseen pikapuoliin menevistä menuista - ja toki saa toivoa omia suosikkeja.

Cocktailtilaisuus,
50-v laulaja-säveltäjä-luontokuvaaja Ari Törmälle
  menu (150:lle hlölle)

Juhlamaljana seljankukkajuoma

Cocktailpöydässä:

Juuriruisleipänapit savulohitäytteellä
Leipäjuustoa nokkos-metsäsieni-mallasleipäsillä
Cocktailpyörykät Oksasen luomutilan lampaasta
Syksyn omena-kinuskiruudut
Mustikkametsän suklaabrownies
Saariston tyrnimacaronet


Perinteiset kekrijuhlat
Juurielon Kekrimenu 19.11.2011

Kaalisalaatti G, L, V)
Riivattu porkkana (G, L, V)
Graavattu lohi (G, L, V)
Alman muikut (G, L, V)
Piimäjuusto (G, VL, V)
Munanpuolikkaat (G, VL, V)
Lihapullat (VL; G ja V -versio erikseen)
Ohrankryyni (L, V)
Porkkanaloora (G, VL, V)
Hunajaise nauris- ja punajuurilohkot (G, VL, V)
Härkäpapupihvit (G, VL, V)
Sadonkorjuun sorsapata (G, VL, V)

Saaristolaisleipä (VL), Kakko (L), Sienivatruska (VL)
Kotikalja, maito, vesi

Piparijäädyke ja marinoidut lakat (L; G, V)
Karpalo-kinuskikakku (G, VL, V)Lähiruokamenu Karhunpäiväjuhlilta 2008. Kuva: Petri Villa

Kekrimenu Taivaannaulan juhliin 2013

-Lammas-possuryynimakkara
-Hunajaiset lanttulohkot
-Paahdetut maa-artisokat
-Uunipunajuuret
-Metsäsieniohratto
-Härkäpapu-hamppupihvit
-Syksyn kaalisalaatti
-Maito- ja piimäjuusto
-Puolukkasurvos

-Marjavispipuuro, marjarahka+talkkuna

-kakko
-saaristolaislimppu

Keskiaikahenkinen tuparimenu

Kaalisalaatti tervaisella kastikkeella
Vihersalaatti parmesaanikastikkeella
Yrttinen Rutontorjuntakastike

Paistetut kik-herneet viikunoilla ja sipulilla höystettynä
Täytetyt lämpimät kananmunat
Hunajaiset lanttupaistikkaat
Spelttilisäke
Sienipiirakka

Riistapyörykät ja bratwursti
Hirvikäristystä oluessa haudutettuna, puolukkasurvos
Hunajainen persiljabroileri
Saraseenikana
Mausteinen possukastike
Vehnäkuoret käärinavuksi

Muurinpohjaletut
 Kuusenkerkkäsiirapilla ja hunajalla höystetty vadelmahillo
Kermavaahto

Hypocras (hunajainen yrtti-punaviinijuoma)

Ja aina vain vanhemmaksi menee...
Muinaistekniikan suurjuhlan villiruokapainotteinen menu


Suurkakko (satakuntalainen perinneleipä)
Juureen tehty kuminaruisleipä
Voi

Piimäjuusto

Vuohenputki-litulaukka-varhaiskaalisalaatti

Härkäpapu-suolaheinämuhennos

Sieniä kevätsipulin kera

Luomukananmunat litulaukka-koiranputkipedillä

Pikapaistetut osmankäämit ja takiaisen varret väinönputkella höystettynä

Hunajapaahdetut maahumalaiset lantut ja sipulit

Savustettu peura kuusenkerkkähillokkeella

Wanhan ajan makkarat karpalosurvoksella
Peuramuhennos skottilaiseen tapaan


Kalliomakialla maustetut marjat, talkkunajauhot ja rahka

Terhin jälkikaronkkamenu eli tuoreen tohtorin juhlintaa

Dark Sweet Bread from Archipelago L
Saaristolaisleipä
Traditional Bread from Satakunta L
Kakko
Pastrami Salmon L, G
Lohipastrami
Smokesauna Ham L, G
Savusaunakinkku
Tradiotional Finnish Cottage Cheese G
Maitojuusto
Cream Puffs with Goat Cheese Filling
Vuohenjuustotäytteiset tuulihatut
Caesar Salad LL
Caesarsalaatti
Couscous-Aubergine-Halloumi Salad LL
Kuskus-munakoiso-halloumisalaatti
Cucumber-Ginger Raita
Kurkku-inkivääri -raitakastike
Regal Chicken Salad LL, G
Ruhtinaallinen kanasalaatti
Isosuo Moor Cranberry Brownies LL
Vanilla Cream LL
Isosuon karpalobrowniesit vaniljakermalla

Minnan välimerellinen jälkikaronkkamenu


*valkosipulileipä +yrttilevite ja hummus
*italialainen perunasalaatti TAI maa-artisokkatabbouleh (cross kitchen)
*taze ezmesi (salsamainen tomaatti-paprika-sipuli-chili-persilja-minttu-salaatti, oheen oliiveja)
*kanelinen munakoisopilahvi (turkkilainen kasvispääruoka)
*lammaskuskus rusina-sipulikastikkeella (marokkolaistyyppinen)

*persikat valkoviinissä

Keskiaikahenkinen häämenu:

Ensimmäinen kattaus:

Korvasienikeitto ja sherry

Toinen kattaus:

Tilliperunat
Savuisat silakat
Lasimestarin silakat
Alman kala ahvenista
Sienisalaatti
Syksyinen kaalisalaatti
Isoäidin salaatti
Lammaspullat
Rutontorjuntasoosi silakoille ja lammaspullille

Kolmas kattaus:

Valkosipulinen lampaanviulu
Kyyhkyä kastikkeessa
Savustettu possu
Wanhan ajan hirvimakkarat
Puolukkasinappi
Karpalohillo
Yrttiohrasuurimot
Lanttuhaudikkaat kuusenkerkkäsiirapilla
Valkoviinissä haudutetut kermaiset sipulit
Paistettu juusto

Leivät ensimmäisestä kolmanteen kattaukseen:
Mallasleipäset, hapan ruisleipä ja herrasväen vehnäinen sahramileipä, yrttivoi

Juomat ensimmäisestä kolmanteen kattaukseen:
Vesi, mesiangervosima, punaviini, valkoviini, siideri, kaukomaiden greippijuoma

Neljäs kattaus:

Hääkakku
Naantalin tädin mazariinit

Kahvi, tee, likööri, konjakki

Keväinen valmistujaismenu

Saaristolaislimppu L

Sahramileipä keskiajalta L

Katkaravut Skagenin tapaan G

Peuran routapaisti L, G

Maitojuusto G

Ruohosipulituorejuustotäytteiset tuulihatut VL

Vihersalaattikimara
Tomaatti
Kurkku
Paprika
Marinoitu punasipuli L, G
Feta VL, G
Oliivisekoitus
Marinoidut herkkusienet L, G
Salaatinkastike L, G

Ruhtinaallinen kanasalaatti L

Savukalasalaatti VL, G

Macarone-leivokset karpalo-valkosuklaatäytteellä G (sis. mantelia)
Kahvi

Kasviekologin väitöskaronkka

Nokkos-mallasleipäset kotimaisella Vilho-appenzellerillä
Juuriruisleipänapit savusiikamoussella
Punajuurikiekot piparjuurihapankermalla
Lähilammaslihapullat

Vihreä juuressalaatti (uunipaahdettuja marinoituja juureksia, vihreitä salaatteja, vuohenjuustoa tai aurajuustoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä)
Tuoreyrttinen maa-artisokka-ohratabbouleh
Suomi-cole slaw

Rosmariini-savupaprikaperunat
Kermainen metsäsieni-timjamikastike
Lammas- tai peurasärä (pitkään, hajoavaksi haudutettua paistia)
Härkäpapu-hamppupihvit
Puolukkahilloke

Kahvin kanssa:
Mesiangervo-valkosuklaa -juustokakku villivadelmapyreellä

alkumaljaksi maitohorsmankukka-seljasima